Al generaties lang blijven Sodermans klanten klanten. We denken dat onze eerlijkheid én  persoonlijke service het verschil maken. Iets waar we fier over zijn. Kwaliteit voor een  eerlijke prijs. Bij ons vind je vrijetijdskledij voor hem en kostuums voor hem én haar. Kledij die u als gegoten zit, waar u zich goed in voelt. Stijlvol met een moderne toets, zonder overdrijven, want stijl is onze stiel. Als sinds 1856.
Louis Otten-Smulders

Louis Otten-Smulders

1856 - 1888
Hubert Sodermans-Otten

Hubert Sodermans-Otten

1889 - 1919
Louis Bijloos

Louis Bijloos

1920 - 1945
Paul Sodermans

Paul Sodermans

1945 - 1955
Léon Vanbockrijck

Léon Vanbockrijck

1955 - 1986
Michel Beeken

Michel Beeken

1955 - 1986
Robby Beeken

Robby Beeken

1987 - ...
Frédérique Beeken

Frédérique Beeken

2015 - ...
Louis Otten-Smulders
Louis Otten-Smulders vestigde zich in 1856 als kleermaker in de Demerstraat in Hasselt. Al snel ontwikkelde hij een goede reputatie, Louis was namelijk een echte stielman. Dit alles liet hij na aan zijn dochter, Maresia.
Hubert Sodermans-Otten
Maresia Otten erfde het atelier in de Demerstraat van haar vader. Ze huwde met Hubert Sodermans. Zij bouwden de zaak verder uit met een confectielijn en witgoed. De winkel werd overgebracht naar de Fruitmarkt, wat meer dan een eeuw lang de thuisbasis zou zijn van Sodermans. Hubert en Maresia Sodermans-Otten dragen de zaak over aan Irma, hun dochter, en Paul, hun jongste zoon. De afspraak was dat ze om de zeven jaar afwisselend de zaak zouden leiden.
Louis Bijloos
De dochter van Hubert Sodermans-Otten, Irma, huwde met Louis Bijloos. Samen hielden zij van 1920 tot 1945 de winkel in stand. In 1942 werd Hasselt bestookt met brandbommen. De hele winkel en het atelier werden verwoest, hierdoor diende men de winkel over te brengen naar het 'basculeke'.
Paul Sodermans
Op 10 mei 1945 nam Paul Sodermans het roer in handen. Samen met zijn vrouw Margriet werd hij de nieuwe drijvende kracht achter Sodermans wegens het overlijden van zijn zus Irma. In 1949 werd het nieuwe moderne gebouw op de oude locatie aan de Fruitmarkt in gebruik genomen.
Léon Vanbockrijck
De verkoopoppervlakte van het nieuwe magazijn bedroeg 400m² en daar kwam, met het eeuwfeest in 1956, nog eens 250m² bij. Een jaar eerder werden de zussen Irma en Jacqueline Sodermans samen met hun echtgenoten Léon Vanbockrijck en Michel Beeken eigenaar.
Michel Beeken
Michel Beeken was samen met zijn vrouw Jacqueline, de drijvende kracht in de verkoopsruimte. In juni 1976 startte men met de verhuur van kledij voor huwelijken, begrafenissen, feesten enz. Dit was meteen een schot in de roos. Vanaf 10 juni 1974 kwam Robby Beeken meehelpen in de zaak.
Robby Beeken
In 1987 nam Robby Beeken de leiding van de winkel over. Hij bracht meteen verandering. Onderscheiden met maatwerk is wat hij vandaag nog steeds doet. In 2013 vestigde Robby zich aan de Kempische Kaai, waar de winkel zich vandaag nog steeds bevindt.
Frédérique Beeken
Frédérique, dochter van Robby, staat sinds 2015 samen met haar vader in voor de dagelijkse leiding van Sodermans. Samen kiezen zij eigenhandig de merken, materialen en stoffen zodat uw kwaliteit gegarandeerd blijft.

Persoonlijke service

Onze persoonlijke service is iets wat we hoog in het vaandel dragen. Deskundigheid en eerlijkheid komen voor ons op de eerste plaats. Met onze kennis en ervaring proberen we te achterhalen naar wat u precies op zoek bent. Uw kledij moet een weerspiegeling zijn van uw persoonlijkheid. Daarom geven we u graag advies inzake model en materiaal. Sodermans moet je ervaren. Bij ons komt u graag terug.

Kwaliteit voor een eerlijke prijs

Kwaliteit, duurzaamheid en vakmanschap zijn drie belangrijke kenmerken van Sodermans. Zorgvuldig selecteren wij de stoffen en kleuren die wij onze klanten willen bieden. Telkens opnieuw kiezen we voor een tijdloze stijl met opvallende, moderne details. Stijvol met een moderne toets, zonder overdrijven, want stijl is onze stiel.

Onze merken

AlbertoAnderson'sAscotAtelier F&BBorsalinoCapobiancoCity sportCromatismiDerby sportEduard DresslerEtonFratelli Tallia Di DelfinoFumagalliGabiatiGhirardelliGran SassoHarris TweedHemleyHernoHiltlHolland & SherryLeyvaLubiamMarcoliani MilanoMMXMoonPerofilPrime ShoesRoy RobsonSandmore'sScabalSchneidersSeven for all mankindSome wear elseSonrisaStenströmsStetsonStudio MilanoThe BridgeUlturaleWilvorstWarmanWatervilleZampiere